Outdoor Kitchen Comes Inside

Oct 18

by Jim

This great BBQ center was designed with a view patio overlooking beautiful Puget Sound.  The only problem was that high wind and rain exposure made it unusable much of the year.

Design Challenge:  create an indoor space enclosing the covered portion of the patio and the BBQ center.

To further complicate things, Mr. M was in Afghanistan and Mrs. M was in San Diego.

A couple site visits, extensive measurements and many emails later we had a design and plans that met their needs.  Fabrication started and installation was scheduled to coincide with a two week visit by the homeowners.

As a special design feature, we design the end wall behind the BBQ to support a massive stainless vent hood and ran the exhaust through the roof.  Strategically placed structural panels were used in place of glass to facilitate the vent installation and reduce maintenance behind the grill.

Mr. M was on board from the first drawing.  Mrs. M remained skeptical until completion when she admitted her doubts and said “better than I could have imagined it could be”.

Events
Patio
Sun Rooms
Jim Stewart